Descriere
Greutate brută: 260 gr.
Greutate netă: 230 gr.
Conținutul pachetului: 12 piese de domino
Pe lângă clasica turtă dulce, în apropierea Crăciunului, puteți vedea domino în toate supermarketurile. Acestea sunt una dintre cele mai populare delicii, din timpul Adventului și al Crăciunului. Sunt de dimensiuni mici, perfecte ca o gustare dulce între mese. Cofetarii noştri produc micile delicatese cu cea mai mare grija. Cele mai bune ingrediente sunt aşezate strat cu strat și rezultă deliciu nemaipomenit: mai întâi baza de turtă dulce, apoi jeleul, iar deasupra cel mai bun marțipan. Această mică operă de artă este acoperită cu ciocolată crocantă și doar piesele de domino cu aspect perfect, ajung în pachetele de Crăciun, de la Lebkuchen-Schmidt. Dar de unde vin de fapt piesele de domino? Ei bine, din Germania. Domino este o prăjitură, nu foarte „bătrână”, ale cărui origini, pot fi găsite cu ușurință. Ciocolatierul din Dresda, Herbert Wendler a inventat-o în anul 1936. Inițial producător de ciocolată de lux, el a dorit să ofere și cetățenilor mai puțin înstăriți ai orașului delicatese – și, prin urmare, a inventat piatra domino ca „ciocolată de urgență”. De fapt, dominourile au devenit cunoscute, chiar cu acest nume, în timpul războiului. Ce este în domino? Dominourile vin în toate mărimile, cu ciocolată albă, cu ciocolată neagră, cu sau fără marțipan, cu Persipan, cu vișine sau jeleu de caise. Toate piesele de domino au aceeași formă pătrată, o bază din aluat de turtă dulce și un strat de ciocolată. Un domino clasic constă întotdeauna dintr-un strat de turtă dulce, un strat de jeleu de fructe și un capac de marțipan, exact în această ordine. Este acoperit cu ciocolată neagră. Sunt mai bune dominourile cu marțipan sau cele fără? Pentru că fiecare trebuie să decidă singur, ambele variante sunt oferite în multe locuri, inclusiv Lebkuchen-Schmidt. Într-un domino fără marțipan, al treilea strat nu este de obicei înlocuit, ci pur și simplu omis – atunci piatra constă doar din turtă dulce și jeleu. Marţipan sau Persipan? Dominourile cu marţipan, sunt foarte dulci, din cauza învelișului de ciocolată și a jeleului de fructe. Persipan este de obicei folosit, pentru piesele de domino, cu trei straturi. Acesta nu este făcut din migdale precum marțipanul, ci din interiorul cremos al sâmburilor de caise. Persipanul este puțin mai acru și mai amar decât marțipanul și are, de asemenea, note ușoare de fructe – care se potrivesc perfect cu piatra domino. Pentru premiul „Fine Dominosteine” este suficient dacă aluatul are două straturi, de jeleu și marțipan, sau Persipan pe lângă baza de turtă dulce.